Strandpensionat Stalldalen | Våra rum
210
page-template-default,page,page-id-210,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Rum för ro

På Stalldalen finns en svit och 16 dubbelrum som alla bär känslan av evig sommar. Precis som i resten av den vackra byggnaden har vi också här restaurerat med rejäla, traditionella, tidlösa byggmaterial kombinerat med återbrukade tyger och moderna inslag.

Tolv av dubbelrummen har anslutningsdörr in till nästa rum och kan enkelt omvandlas till familjerum.
Samtliga rum är tillgänglighetsanpassade.

Här sover du gott!

Sänghimlar av äkta, handvävt linnetyg hänger på åldrade, silvergrå höstörar, eller snesar som de kallas på Åland. Breda golvtiljor i mörkt trä känns som sammet under fotsulorna.

I sängarna lutar man ryggen mot kuddar tillverkade av farfars gamla kavajer och i korridoren utanför slingrar sig Ålands längsta trasmatta – sammanfogad av mattor som donerats till Stalldalen från olika gårdar runtom på Åland.

På väggarna hänger fototryck på plåt av Marcus Boman och Tiina Tahvanainen, som på eget vis har fått tolka gamla åländska fiskedon och köksredskap.

Tak och väggar har vi målat med äggoljetempera i vår egen milda nyans Stalldalengrå. Äggoljetempera är en urgammal, helt naturlig och giftfri färg som vi har blandat av linolja, torra färgpigment och ekologiska ägg från Storgårds några kilometer bort.